bezárás

 

Visszajelzés a LoveYourBelly Módszerről

 

"Egy pár gondolat a LYB kapcsán. Először is nagyon hálás vagyok nektek és Bagyinka Tímeának ezért a mozgásformáért.

 

Egy évvel ezelőtt csináltam meg a tanfolyamot, mert csak annyit éreztem, hogy a 3 szülés után, nem stimmel valami a hasammal, nem húzódik jobban vissza. Ezt elsősorban esztétikai problémának éreztem, így elkezdtem a tornát otthon, de sajnos nem volt kitartásom és 2 hónap után abbahagytam.

 

Szeptemberben viszont átfordult az állapotom, mindennapi fájdalmaim voltak, nem tudtam aludni, kitüremkedtek a belső szerveim, a hasam pedig csak nőtt és nőtt.

Sebésszel konzultáltam és januárra időpontot kaptam hasi műtétre, mert teljesen szétcsúszott a hasfalam. A köldökömet át kellett volna helyezni, a hasról a kinyúlt bőrt eltávolítani és az egész hasfalat a bordakosártól banán ívben bikinivonalig átszabni. Konzorciumban csinálta volna több orvossal.

Féltem, mert több órás műtétről beszéltünk, fertőzésveszélyről, több hetes kórházi ellátásról, 6 hetes regenerálódásról.

Fel tettem magamnak a kérdést: 3 császár után felépültem, a gyerekek átlendítettek ezen az időszakon, akkor most miért olyan nehéz magamért cselekednem?

Beszéltem a sebészorvosnak a LYB-ről és mielőtt kijöttem volna a rendelőből, így szólt: "Tudja mit? Kezdje el a tornát és decemberben jöjjön vissza kontrollra."

Hazamentem és sírva fakadtam.

A felismerés, hogy van megoldás, de mégis nehéz elkezdeni.

Hogyan iktassam be minden nap a tornát a gyerekek mellett???

Eltelt pár nap és leültünk Zolival, átszerveztük az életünket.

Eleinte amikor a nap folyamán volt holtidő, hazarohantam tornázni, majd vissza a mindennapi körforgásba. Később már tudatosabb lettem és minden reggel 5 és 6 között iktattam be a tornákat, mielőtt a gyerekek ébredtek. Nagyon nehéz volt elkezdeni, sokat sírtam, de tudtam, hogy meg tudom csinálni és hogy mi a cél. Már az első pár alkalommal éreztem, hogy jót tesz a mozgás, lelkileg, mentálisan is jobban vagyok, hasizmom meg nem nagyon volt, de tudtam a gyakorlatokat egyre inkább minőségben végezni, megélni. A kitartásnak meg lett az eredménye és elkezdtek a hasamon előbukkanni az izomrostok.

A hasam lejjebb ment, fogytam, az alakom formálódott.

Eljött a decemberi kontroll ideje. Az orvos majd kiugrott a bőréből, azt mondta, ez nem igaz, el sem hinné, ha nem a saját szemével látná, mintha kicseréltek volna. Bíztatott, hogy ne hagyjam abba, tartsak ki, ügyes vagyok, a legjobb úton haladok.

A könnyeimmel küszködve jöttem ki tőle, nagyon jól esett az őszinte öröme és megerősítése. Azóta február elején is voltam nála és most is örömmel konstatálta mennyit fejlődött a hasizom, sikerült közelíteni és már csak a köldök fölött látható a szétnyílás. A tornát semmiképpen sem hagyjam abba, meg kell erősíteni az izmokat és lehetséges, hogy 1-2 öltésre lesz csak szükség, de valószínűleg már ez is csak esztétika. Javasolta. Áprilisban kontroll.

 

Viszont a tapasztalatom az, hogy a mozgás önmagában nem elegendő, kell hozzá a tudatos, minőségi táplálkozás is. Illetve annak kiegészítéseként olyan vitaminok, ásványianyagok, melyek segítik az izomépítő folyamatokat, a kötőszövetek erősödését, a bőr rugalmasságát, zsírégető folyamatok után az ásványi anyagok pótlását. Mindemellett természetesen sok-sok-sok-sok tiszta víz. Ez alap. Azt hiszem így teljes a program.   

Lehet, hogy egy kicsit bőbeszédű voltam, ne haragudj kérlek. Nyugodtan meg vághatjátok az anyagot!

 

Az üzenetem igazából minden hasonló helyzetben lévő hölgynek az lenne, hogy van megoldás! Van megoldás, amennyiben kezedbe veszed az életedet, tudatos vagy és cselekvőképes. Csak egy döntés kell, a LYB pedig csodálatos eszköz ennek megvalósításához. Nem utolsó sorban hálásan köszönöm a férjemnek, hogy a legnehezebb helyzetekben is mellettem áll, bátorít és erőt ad ahhoz, hogy tegyek magamért. Mert igenis fontos vagyok! Magamnak, neki, a gyerekeinknek, a családnak, a közösségnek, a világnak! : egy 3 gyermekes anyuka tollából."

 

R. K. Nyíregyháza

 

Minden jog fenntartva!